full screen background image

Peste 150 de seniori din PSD s-au întâlnit la Suceava

Miercuri, 3.08.2016, ora 15.00, la Suceava, a avut loc întâlnirea Organizației Județene a Pensionarilor Social Democrați, la care au participat peste 150 de reprezentanți ai seniorilor social-democrați din toate zonele județului, membri ai Biroului Permanent al Organizației Județene PSD și parlamentari.

Președintele OPSD, Mișu Gafencu, a prezentat o analiză obiectivă a alegerilor locale, evidențiind unele rezultate pozitive la care seniorii social-democrați și-au adus o contribuție importantă, dar și rezultatele nesatisfăcătoare în ceea ce privește alegerile pentru Consiliul Județean, subliniind și cauzele care au determinat aceste rezultate.

Președintele Organizației Județene PSD, Ioan Stan a mulțumit celor prezenți pentru implicare, exprimându-și opinia că seniorii au stat întotdeauna la baza victoriilor obținute de acest partid. Dumnealui a prezentat și strategia adoptată de Organizația Județeană în vederea abordării cu succes a alegerilor parlamentare 2016, cu obiectivul fixat de a obține pentru PSD cel puțin cinci locuri de deputat și două de senator în județul Suceava.

Reprezentanții seniorilor social-democrați care au luat cuvântul și-au asumat în unanimitate, cu determinarea pe care au demonstrat-o întotdeauna, obiectivul electoral stabilit, au evidențiat, la rândul lor, unele greșeli în abordarea alegerilor locale, au propus anumite măsuri ce trebuie luate, au salutat propunerea prezentată de președintele Ioan Stan referitoare la întocmirea listelor de candidați la alegerile parlamentare în care ierarhia va fi stabilită prin votul membrilor Comitetului Executiv Județean.

De asemenea, toți cei care au luat cuvântul au subliniat, cu încuviințarea unanimă a celor prezenți, atitudinea antinațională a guvernului tehnocrat instalat de președintele Klaus Iohannis demonstrată încă o dată, prin adoptarea HG nr. 159/2016 prin care li s-au anulat veteranilor de război unele facilități fiscale. Această hotărâre se dovedește a fi total ineficientă din punct de vedere financiar, dat fiind numărul extrem de redus al beneficiarilor facilităților fiscale menționate, transformându-se doar într-o formă de manifestare antinațională specifică acestui guvern, hotărâre care afectează existența, și așa precară, a celor care, prin sacrificiul lor, reprezintă unul din puținele simboluri naționale.

Opinia seniorilor social-democrați va fi prezentată de deputatul Ioan Stan la întâlnirea Comitetului Executiv Național PSD, care va avea loc vineri, 5.08.2016, la Vaslui, cu propunerea de a se adopta o poziție fermă a parlamentarilor PSD împotriva acestei hotărâri de guvern.

comments

comments




Leave a Reply

avatar