full screen background image

03 august – Cum îți măsori vârsta?

Cu puțină vreme în urmă, în timpul plimbării zilnice cu bicicleta, m-am dezechilibrat și am căzut. Balansul meu s-a lăsat cu ceva zgârieturi pe un picior și cu o vânătaie vizibilă pe celălalt. Motiv suficient de serios pentru tatăl meu să mă întrebe când m-am uitat ultima dată în buletin, să-mi văd vârsta și să o las mai moale cu astfel de activități.
Să mă uit în buletin!… Pentru a revedea niște cifre pe care le cunosc deja și pe care le afirm de câte ori e nevoie și poate vederea lor mă va împiedica să fac lucruri care dau emoții celor dragi, dar care pe mine mă fac fericită.

De fapt ce e vârsta aceasta trecută pe un dreptunghi plasticat? Ceva care ar trebui să te oblige să fii mai reținut cu a râde în hohote când simți nevoia sau a plânge cu lacrimi dacă ai public în jur?… Ceva care te poate împiedica să te plimbi cu bicicleta prin buricul târgului sau să sari șotronul în parc alături de propriii copii sau copiii altora?…
Sau e doar un reper inventat pentru a ști când ai depășit limita de angajare pentru un job sau când trebuie să te retragi la pensie?!

Eu nu măsor trecerea timpului uitându-mă în buletin. Mi se întâmplă să o măsor privind spre propriul copil și mirându-mă că deja poartă o măsură mai mare decât mine la pantofii sport. Sau privind spre foști elevi de clasă primară, actualmente părinți.
În rest timpul meu se măsoară numărând câte locuri frumoase am văzut în lumea aceasta, câți copii au fost fericiți în preajma mea pentru cele ce m-am străduit să-i învăț, cât de mult am crescut învățând din experiențele trecute și câte mai am de învățat. Timpul meu se măsoară în zile frumoase alături de familie și prieteni sau zile mai triste, când mă simt singură chiar și înconjurată de oameni.

Cam așa îmi măsor eu vârsta și nu privind în buletin. Așa că voi continua să mă plimb cu bicicleta și să șar șotron, dacă sunt invitată de cei mici. Căci vreau să simt timpul trecând numărând cele ce mi se întâmplă și emoțiile pe care le trăiesc. Și asta mă face să mă simt bine, chiar dacă pentru unii, pierdută în timp.

Tu cum îți măsori vârsta? Uitându-te în buletin? Poate e timpul să faci o schimbare. Tocmai pentru că timpul trece prea repede și nu îl poți da înapoi. Nici chiar consumând doze de educație…

comments

comments




Leave a Reply

avatar