full screen background image

Săptămâna Internațională a Alăptării sărbătorită la Rădăuți

Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Alăptării, Asociația SAMAS, singura rețea de educatori perinatali din România, organizează evenimente pe tema alăptării cu acces gratuit, în peste zece orașe din țară. În Rădăuți, în cadrul campaniei „Îți mulțumesc, mamă, pentru că m-ai alăptat!”, Asociația SAMAS organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți, prin reprezentant Radu Munteanu, evenimente pe tema alăptării, la care cei dornici de participare sunt aşteptaţi în Parcul Central, la Foişor, miercuri, 3 august, la ora 16. Mamele sunt așteptate la discuții libere despre alăpare și ședințe foto în timp ce alăptează. Joi, 4 august, de la ora 17:00 în incinta Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor”, mămicile sunt invitate la un curs despre alăptare susținut de Educatori Perinatali SAMAS.

“Laptele de mamă este primul și, cred, unul din cele mai importante daruri pe care mama îl face copilului său. Punerea nou-născutului la sân în prima oră de viață facilitează instalarea secreției lactate, adaptarea copilului la viața extrauterină și formarea legăturii incredibile dintre mamă și copil. Laptele de mamă este alimentul perfect pentru sugar și conține toate substanțele nutritive necesare dezvoltării normale a organismului, precum și o mulțime de factori imunitari și imunomodulatori. Copilul alimentat natural nu este protejat doar pe perioada alăptarii, el este apărat și pe termen lung împotriva infecțiior, alergiilor și a unor boli cronice grave. Alimentația naturală are rol în stabilirea unui comportament alimentar corect pe termen lung și îmbunătățește performanțele școlare ale copilului. Ca medic neonatolog, încurajez mamele să alăpteze exclusiv la sân până la
șase luni și apoi, în paralel cu diversificarea, până la doi ani, laptele de mamă fiind unica sursă pură și perfect adaptată pentru necesitățile copilului.”, a declarat pentru VIVA FM dr. Cornelia Preda, medic primar neonatolog.

Asociația SAMAS este o organizație nonprofit, care a dezvoltat prima rețea națională de educatori perinatali SAMAS (din rândul asistenților medicali și moașelor), specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și copilului. Obiectivele asociației pe termen lung sunt: promovarea beneficiilor alăptării exclusive, creșterea ratei de alăptare exclusivă în conformitate cu obiectivele Organizației Mondiale a Sănătății, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal. Consilierul local Radu Munteanu a vorbit la VIVA FM Rădăuţi despre eveniment.

(Doina Craiu)

comments

comments




Leave a Reply

avatar