full screen background image

Mansardarea Spitalului Municipal Rădăuți o necesitate

Luni, 01 august 2016, a avut loc ședința Consiliului Administrativ al Spitalului Municipal “Sfinţii Cosma şi Damian” din Rădăuți. Ordinea de zi a cuprins o serie de proiecte referitoare la problemele cu care se confruntă Spitalul Municipal şi care necesită rezolvarea lor imediată.

Astfel, s-a luat în discuţie imperativa necesitate de definitivare a proiectului de mansardare a Spitalului. Aceasta va permite desfășurarea normală a activității prin fluxurile specifice în cadrul spitalului și evident obținerea autorizației de funcționare pentru anul 2017. Proiectul, în valoare de aproximativ 2.000.000 euro, este depus, urmează susținerea Primăriei.

Încercarea de a transforma Spitalul Rădăuți în Spital de Urgență este îngreunată de lipsa medicilor urgentişti. Pentru începerea procedurilor de primire a acestui statut ce către medici, este nevoie de un medic urgentist, iar pentru o desfășurare a activității de Urgențe în termeni reali, de 4-5 medici de profil. Totodată, salariile cadrelor medicale ar crește cu aproximativ 20%.

Turele şi gărzile doctorilor rădăuţeni pot acoperi doar 5 – 6 zile din săptămână, lipsa cadrelor medicale calificate fiind o problemă importantă la nivelul Spitalului din Rădăuți. Cadrele medicale de aici se plâng că, deşi muncesc mult peste programul normal, nu sunt remunerate corespunzător. Bazinul demografic căruia i se adresează Spitalul Rădăuți este format din aproximativ 200.000 persoane.

Se așteaptă comunicarea către managerul Spitalului Rădăuți și răspunsul acestuia la rapoartele întocmite de către Comisia de control a primarului referitoare la desfășurarea activității manageriale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar