full screen background image

Labirintul Anticorupţie la Suceava miercuri și joi

Direcţia Generală Anticorupţie şi Asociaţia Pro Democraţia organizează în zilele pe 3 și 4 august un eveniment unic în municipiul Suceava – Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România.
Activitățile vor debuta miercui, 3 august cu o masă rotundă cu tema “Prevenirea corupției – drumul către integritate” ce va avea loc, începând cu ora 10.00, la Consiliul Județean Suceava – Sala Bucovina, cu participarea reprezentanților instituțiilor publice locale implicate în lupta împotriva corupției, precum și reprezentanți ai conducerii Direcției Generale Anticorupție.
Joi, 4 august, proiectul va continua cu instalarea Labirintului Anticorupție, o metodă inedită de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie. Astfel, începând cu ora 10.00, cetăţenii sunt aşteptaţi pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Suceava, unde va fi amplasată o construcţie modulară de tip labirint care va oferi acestora posibilitatea să-şi consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le va fi înmânat un chestionar la care vor trebui să răspundă identificând varianta corectă în Labirint. Cetăţenii vor primi materiale informative şi promoţionale.
Proiectul Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine se află la a treia ediţie, Suceava fiind prima destinație în rândul celor 7 localităţi din țară unde Labirintul anticorupție se va deplasa anul acesta. Precizăm faptul că, în 2015, proiectul a fost extins la nivel internaţional în Republica Moldova, în cadrul parteneriatului instituţional cu Centrul Naţional Anticorupţie, fiind adoptat ca bună practică.
Cu acest prilej, Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava încurajează încă o dată cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să sesizeze săvârşirea acestor infracţiuni ori de câte ori este nevoie, la linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice linie de telefonie mobilă sau fixă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar