full screen background image

“Lista rușinii” 2: Peste 100 de companii datorează 846 de milioane de euro statului român

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, luni, o nouă listă a datornicilor mari la bugetele statului. Sunt cuprinse 127 de companii cu datorii totale de 3,78 miliarde lei (846 milioane euro) la jumătatea acestui an.

Persoanele fizice şi firmele ale căror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie să le primească de la stat nu au fost trecute pe lista rușinii.

De altfel, inspectorii fiscali au publicat datoriile separat pentru cele patru mari bugete: bugetul de stat, bugetul de pensii, bugetul pentru şomaj şi bugetul de sănătate.

Cel mai mare datornic la stat este compania Oilfield Exploration Business Solutions SRL – controlată de kazahii de la KazMunayGas, care deţine Rompetrol – cu datorii totale la 30 iunie de 919,1 milioane lei (203,3 milioane euro), arată news.ro. Urmează pe listă: Complexul Energetic Hunedoara, cu datori totale de 510,7 milioane lei (113 milioane euro), European Food, companie controlată de fraţii Micula – 400,6 milioane lei, Societatea Română de Televiziune – 375 milioane lei.

Firma de pariuri Public Games, aflată în faliment, 133 milioane lei, și Grup Servicii Petroliere, firmă controlată de Gabriel Comănescu, 131,5 milioane lei.

Schweighofer Holzindustrie apare cu datorii de 435.000 de lei, necontestate.

Energy Holding, cel mai vechi trader privat de energie electrică din România, apare şi el pe listă, cu o datorie de 223.000 de lei.

ANAF publică trimestrial listele debitorilor, persoane juridice și fizice, care au obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații. În perioada imediat următoare vor fi publicate și listele similare ale contribuabililor mijlocii, mici precum și cea a persoanelor fizice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar