full screen background image

Prorectorul cu imaginea USV, Ștefan Purici, despre înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele nouă facultăţi ale Universităţii!

La începutul acestei săptămâni, s-au încheiat înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele nouă facultăţi ale Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În sesiunea de vară a admiterii la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, oferta educaţională a celor nouă facultăţi a atras aproape 2.500 de candidaţi.

Cu informații, la Viva Cafe, a venit prorectorul cu imaginea universității, prof.univ.dr Ștefan Purici.

“Rezultatele sunt pe măsura învățământului pre-universitar și universitar, având în vedere și o tendință firească de scădere demografică. Numărul celor înscriși, comparativ cu cel de anul trecut este ceva mai mic decât ne-am fi așteptat. Însă rezultatele sunt promițătoare. Ne dorim ca toți absolvenții de liceu să își aleagă o cale în viață care să le aducă cât mai multe satisfacții.”

După anul I de studiu, studenții care au ocupat un loc cu taxă pot beneficia de alocație bugetară. Lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, în urma rezultatelor obținute.

Cele mai căutate au fost specializările Calculatoare (176 de candidaţi şi 55 de locuri bugetate), Drept (124 de candidaţi şi 13 locuri fără taxă), Contabilitate (110 înscrişi şi 18 locuri bugetate) şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (158 de candidaţi şi 40 de locuri).

Prorectorul USV a spus că “la cele patru programe de licenţă, locurile au fost deja ocupate din această sesiune, prin urmare, ele nu vor mai fi incluse în cea de a doua rundă de admitere”.

“A doua sesiune de admitere planificată de Senatul USV se va derula în perioada 5-12 septembrie, cu excepția zilei de duminică, 11 septembrie, această sesiune de admitere se va finaliza cu înmatriculările care trebuie să se încheie pe data de 16 septembrie. Va fi o sesiune și pentru studiile doctorale, admiterea la școala doctorală care va fi organizată în perioada 26-29 septembrie, ne așteptăm ca interesul pentru domeniile doctorale pe care le oferă USV să fie la fel de mare ca și în anii anteriori”, a declarat prorectorul cu imaginea USV, Ștefan Purici.

comments

comments




Leave a Reply

avatar