full screen background image

Lucrările blocate de la centura ocolitoare a Sucevei ar putea fi reluate din primăvara lui 2017

Se fac demersuri de deblocare şi accelerare a unor proiecte importante, „unele care au legătură cu Consiliul Judeţean Suceava, iar altele, nu”, a anunţat Gheorghe Flutur, şeful administraţiei judeţene.

În acest sens, conducerea executivului judeţean sucevean a avut întâlniri cu responsabilii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), obiectul discuţiilor fiind reluarea intervenţiilor de la centurile de ocolire a municipiilor Rădăuţi şi Suceava.

În ceea ce priveşte reşedinţa de judeţ, Flutur spune precizează că până în luna septembrie trebuie finalizată reactualizarea proiectului de execuţie, după care va fi ţinută licitaţia pentru continuarea execuţiei cu tronsonul Şcheia Moara-DE 85.

Flutur: „S-a stat 4 ani de zile, iar obligaţia este de refacere, pentru că s-au întâmplat mişcări acolo, şi acesta este legea în construcţii. Sper ca CNADNR în septembrie să scoată la licitaţie execuţia lucrărilor. În urma discuţiilor cu premierul Dacian Cioloş, întregul inel ocolitor al Sucevei este eligibil la finanţare europeană nerambursabilă, valoarea acesteia fiind de 53 de milioane de euro. Finanţarea iniţială a fost de la bugetul de stat şi s-a trecut pe fonduri europene tot acest tronson de la Pătrăuţi până la Hagigadar. Din păcate, am găsit lucruri întârziate, nici măcar actualizarea proiectului nu era făcută, pentru a ţine licitaţia şi a putea începe lucrările în toamnă. Însă, aşa cum stau lucrurile astăzi, poate vor începe în primăvară.”

Pe de altă parte, la centura ocolitoare a municipiului Rădăuţi, sunt purtate tratative pentru reluarea lucrărilor „la parametrii din urmă, acolo fiind vorba despre 16,4 km şi o valoarea de 25 de milioane de euro”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar