full screen background image

Cablurile electrice defecte au cauzat două incendii, în Voivodeasa şi Demăcuşa

Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa, au intervenit miercuri, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitei F.Z., din satul Voivodeasa, comuna Suceviţa.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei de locuit, construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din azbociment, şi exista pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la două case aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost anunţat la ora 18:35 şi lichidat la ora 20:10.

Au ars acoperişul casei pe 150 de metri pătraţi, aparatură electrocasnică, materiale textile, tâmplărie din lemn (2 uşi şi 4 ferestre), documente personale şi alte bunuri.
S-au degradat circa 10 metri liniari de cablu electric aerian de joasă tensiune.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit şi cele două locuinţe învecinate.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, au intervenit în această noapte, cu 6 autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la clădirea unui banzic, ce aparţine unei societăţi comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, din satul Demăcuşa, comuna Moldoviţa.

În sprijinul echipajelor, a intervenit Grupa Operativă a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, dar şi un agent economic local, cu 2 camioane cu graifere şi un TAF.

La sosirea echipajelor, ardea clădirea construită din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la gospodăria proprietarului.

Incendiul, anunţau la ora 22:32, a fost lichidat la ora 1:35.

Au ars clădirea din lemn pe aproximativ 200 de metri pătraţi, un banzic, un circular, alte utilaje şi unelte pentru prelucrarea lemnului, piese auto, circa 20 de metri cubi lemn de foc, instalaţia electrică şi altele.

Flăcările au degradat faţada unei case de locuit pe 20 de metri pătraţi, alţi circa 20 de metri cubi lemn de foc şi aproximativ 200 de metri pătraţi din tabla acoperişului.

Prima intervenţie, asigurată de către lucrătorii celor două servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, a fost una foarte eficace şi a contat enorm în lupta pentru salvarea gospodăriei învecinate, una din locuinţe fiind la doar 5 metri distanţă de focarul principal.

Pe timpul misiunii, o femeie, în vârstă de 55 de ani, a suferit un atac de panică şi a fost evaluată medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Aceasta a fost transportată ulterior la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Câmpulung Moldovenesc, pentru investigaţii suplimentare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu defect (la tabloul electric).

Pompierii au salvat două case de locuit şi anexele gospodăreşti, cu bunurile aferente.

comments

comments




Leave a Reply

avatar