full screen background image

PHOENIX CUP – BASCHET 3X3 a fost din nou atracția verii, pentru pasionații de sport și mișcare (foto)

A III-a ediție consecutivă a PHOENIX CUP – BASCHET 3X3, cel mai mare campionat de baschet din județul Suceava, a fost din nou atracția verii, pentru pasionații de sport și mișcare.

Competiția, care a atras peste 3.000 de spectatori în cele două zile, a debutat sâmbătă, 23 iulie, pe cele două terenuri oficiale de pe Esplanada Casei de Cultură Suceava și a continuat duminică, 24 iulie, pe terenul din Strada Calea Burdujeni (strada fiind închisă).

La startul acestei competiții s-au aliniat 15 echipe din Suceava, 4 echipe din Rădăuți, 2 echipe din Ipotești, o echipă din Botoșani și o echipă din Siret.

Jucătorii celor 23 de echipe și-au etalat calitățile și deprinderile dezvoltate de-a lungul timpului în cele 36 de meciuri din faza de calificare, pentru ca mai apoi echipele câștigătoare să uimeasca publicul în cele 24 de meciuri din semifinale şi finale.

Cu un total de 60 de meciuri, în două zile de competiție, alături cele 23 de echipe, 200 de participanți și împreună cu cei 3.000 de spectatori, competiţia a luat sfârşit cu o festivitate de premiere a celor mai bune echipe.

Categoria: Sub 14 – Masculin – Total 5 echipe (4 Suceava şi 1 Rădăuți)
Locul I – The Wolves (Suceava)
Locul II – The Jumpers (Rădăuți)
Locul III – Monkeys In Pijamas (Suceava)

Categoria: Sub 18 – Feminin – Total 5 echipe (4 Suceava și 1 Ipotești)
Locul I – Phoenix (Suceava)
Locul II – Dinamic (Ipotești)
Locul III – Scorpions (Suceava)

Categoria: Sub 18 – Masculin – Total 7 echipe (5 Suceava și 2 Rădăuți)
Locul I – Triple Treat (Rădăuți)
Locul II – Young Warriors (Rădăuți)
Locul III – Suceava Black Timberwolves (Suceava)

Categoria: Peste 18 – Masculin – Total 6 echipe (2 Suceava, 1 Botoșani, 1 Rădăuți, 1 Ipotești și 1 Siret)
Locul I – Noroc (Botoșani)
Locul II – Frații Jderi (Suceava)
Locul III – Capitaliștii (Rădăuț )

Pe lângă competiția de baschet 3 x 3, evenimentul a cuprins și concursuri de: Aruncări libere unde din 45 de participanți s-au evidențiat Capatina Emanuel (Rădăuți), Derevlean David (Rădăuți), Olenici Alex (Rădăuți); Aruncări de 3 puncte unde din 33 de participanți s-au evidențiat Cosmin Nichiforiuc (Rădăuți), Rusu Alexandru (Rădăuți) și Mihai Dobrincu (Botoșani).

Pentru prima data în Județul Suceava – Concurs oficial de Slam Dunk la care din cei 6 participanti au urcat pe podium Bălan Șerban (Botoșani), Dobrincu Mihai (Botoșani) și Lupu Lucian (Rădăuți).

Phoenix Cup a crescut nivelul competiţiei prin cele două panouri de joc oficiale, transmiterea competiţiei live pe youtube şi facebook şi arbitrii oficiali ai Federaţiei Române de Baschet (Daniel Ungureanu şi Fecheci Marius).

Prin acestea, competiţia se apropie din ce în ce mai mult de competiţiile naţionale şi internaţionale, lucru pe care Clubul Phoenix Suceava doreşte să îl realizeze cât mai repede, pentru a atrage în Suceava şi jucători din afara judeţului şi chiar din afara ţării.

Radio VIVA FM Suceava a fost partener media al evenimentului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar