full screen background image

Pentru eliminarea suspiciunilor de favoritism, firmele sucevene vor fi controlate de inspectori fiscali din alte judeţe

Agenţii economici din judeţul Suceava ar putea fi controlaţi de inspectori fiscali din celelalte judeţe ale Regiunii de Dezvoltarea Nord Est, a declarat, în Suceava, Doina Naum, directorul general al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

“Vom analiza posibilitatea ca organele de inspecţie fiscală de la nivelul Regiunii, care pot fi din alt judeţ, respectiv Neamţ, Iaşi sau Vaslui, să facă inspecţiile fiscale la Suceava. Şi, atunci, nu o să ne mai acuze nimeni că nu suntem imparţiali sau că favorizăm pe cineva”, a arătat Naum.

În ceea ce priveşte nemulţumirilor cu referire la multitudinea inspecţiilor fiscale, şeful Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, a ţinut să evidenţieze că acestea sunt organizate în funcţie de riscul fiscal, stabilit în baza unor criterii şi fişe de analiză care iau în calcul elemente care privesc depunerea la timp a declaraţiilor fiscale; rectificarea acestor documente; întârzierile la plată; cereri şi acordări de eşalonări la plată; ritmul de schimbare a sediului social; corectitudinea cesionării părţilor sociale; deţinerea de societăţi în insolvenţă; existenţa cazierului fiscal şi „multe alte asemenea aspecte”.

În România sunt organizate 8 direcţii regionale de finanţe publice, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava fiind în raza de competenţă a Direcţiei cu sediul la Iaşi, alături de administraţiile din Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Vaslui.

comments

comments




Leave a Reply

avatar