full screen background image

Patronii suceveni reclamă intransigența instituțiilor de control

La Palatul Administrativ Suceava a avut loc luni o ședință prezidată de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și de președintele Camerei de Comerț și Industrie, Nicolae Troaşe, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri sucevean.

Întâlnirea organizată s-a dorit a fi o dezbatere a priorităţilor de investiţii şi de dezvoltare a judeţului, după cum precizau anterior inițiatorii.

Oamenii de afaceri și-au expus problemele cu care se confruntă, mai ales că la tribună erau prezenți șeful Agenției de Dezvoltare Nord Est, Vasile Asandei, și directorul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași, Doina Naum.

Administratorul societăţii “Killer”, Alexandru Scheul, a criticat purtarea “unor inspectori, care ne privesc ca pe cei mai mari infractori și evazioniști, cu referire la cei de la ANAF și la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

El a spus că verificările agenților economici ar trebui să fie preventive, pentru că “nu suntem perfecți și de multe ori greșim, dar lor le trebuie o atitudine mai prietenească, nu spun să încalce legea, ferească Dumnezeu!”.

În replică, Doina Naum a prezentat o serie de prevederi legale care sunt în favoarea angajatorilor, la controalele derulate.

Şi președintele Camerei de Comerț și Industrie, Nicolae Troaşe, care a precizat că “de multe ori, inspectorii uită că trebuie să desfășoare o activitate de îndrumare, nu numai neapărat de control. Uneori sunt fapte făcute cu rea credință.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar