full screen background image

Explozia din apropiere de Nürnberg, provocată de cel puțin un dispozitiv exploziv. Bărbatul care a provocat explozia, a decedat

O explozie a avut loc în centrul orașului Ansbach, în jurul orei 22.00 (20.00 GMT), în fața unui restaurant, nu departe de locul unde trebuia să se țină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt și, potrivit presei locale, se poate ca festivalul să fi fost ținta reală a exploziei.

* UPDATE ORA 8.01 Explozie la Ansbach: Ministrul de interne bavarez își nuanțează declarația cu privire la “atentat”

* UPDATE ORA 06:29 Autoritățile germane califică explozia de la Ansbach drept atentat

* UPDATE ORA 05:02 Germania: Explozia a fost provocată de un refugiat sirian de 27 de ani

Suspectul la originea exploziei de la Ansbach în Bavaria (sudul Germaniei) care a rănit 12 persoane era un solicitant de azil în vârstă de 27 de ani din Siria, a declarat luni dimineață devreme ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann, informează agențiile DPA, Reuters și AFP.
Suspectul, care a sosit în Germania în urma cu doi ani, a murit în explozie.

Potrivit ministrului regional de interne, explozia viza un festival de muzică. El “nu a exclus” un atentat islamist.

Cererea de azil a suspectului la originea exploziei din Bavaria a fost respinsă de autoritățile germane anul trecut, a mai anunțat ministrul bavarez de interne, citat de DPA.

Suspectul a primit permisiunea să rămână în Germania datorită conflictului în curs în Siria. Sirianul în vârstă de 27 de ani a încercat de două ori să se sinucidă și a fost tratat într-o clinică de psihiatrie, a mai spus ministrul într-o conferință de presă.

Nu era clar dacă el a planificat să se sinucidă sau “să-i ia pe alții cu el în moarte”, a relatat pe de altă parte site-ul Nordbayern.de, citat de Reuters.

Herrmann a mai declarat că bărbatului aparent îi fusese refuzată intrarea la festivalul de muzică Open Ansbach cu puțin timp înainte de explozie, a adăugat site-ul.

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate de la festival după explozie, a declarat poliția.

* UPDATE ORA 03:40 Explozie în Germania: Mortul este cel care a provocat-o (poliție)

Bărbatul decedat duminică noapte la Ansbach în sudul Germaniei într-o explozie în fața unui restaurant calificată de autorități drept “voluntară” este la originea acestei explozii, care a făcut de asemenea 12 răniți, a declarat poliția locală, informează AFP, DPA și Reuters.

“O explozie a avut loc în centrul orașului și un bărbat, potrivit ultimelor elemente ale anchetei pentru a stabili cine a provocat-o, a murit, în timp ce douăsprezece persoane au fost rănite”, a adăugat poliția într-un comunicat.

O purtătoare de cuvânt a adăugat că dintre cei 12 răniți în explozie, trei sunt în stare gravă. Nu au fost prezentate motivele posibile ale acestui act, care a avut loc în timp ce țara este sub tensiune ridicată după o serie de tragedii.

“Este vorba despre o explozie provocată în mod voluntar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Bavariei, regiunea în care se află localitatea nu departe de Nürnberg, Michael Siefener.

comments

comments




Leave a Reply

avatar