full screen background image

Congresul de fuziune dintre UNPR şi PMP a avut loc

Congresul de fuziune dintre UNPR şi PMP a avut loc astăzi, la Palatul Parlamentului, după ce cele două formaţiuni politice au aprobat, în congrese separate, fuziunea prin absorbţie a celor două formaţiuni.

Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, va fi condus de Traian Băsescu şi va păstra semnele electorale şi imnul PMP.

În cadrul Congresului extraordinar s-a ales noua conducere a PMP.

La nivel naţional toate funcţiile, mai puţin cea de preşedinte, se vor dubla.

Valeriu Steriu va ocupa funcţia de preşedinte executiv, alături de Eugen Tomac, urmând ca progresişti să primească şi două funcţii de prim-vicepreşedinţi, alături de Cristian Diaconescu şi Siegfried Mureşan.

În sesiunea parlamentară care va începe în septembrie PMP va avea şi grup parlamentar la Camera Deputaţilor.

Potrivit unor surse, actele pentru crearea unui grup parlamentar au fost deja depuse la Camera Deputaţilor, iar ca urmare a fuziunii vor fi 35 de parlamentari PMP şi aproximativ alţi 10 deputaţi care, deşi nu se vor înscrie în partid, vor face parte din grupul parlamentar al Mişcării Populare.

Timp de o săptămână, de la anunţul privind fuziunea dintre cele două partide până la Congres, au fost mai mulţi membri de partid, şi din UNPR şi din PMP, nemulţumiţi de această decizie.

Actorii Mihai Mălaimare, Cezara Dafinescu şi Alexandru Arşinel au anunţat că pleacă din UNPR.

comments

comments




Leave a Reply

avatar