full screen background image

Ministerul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii urgente al Spitalului de Arşi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti care include, printre altele, igienizarea blocurilor operatorii şi a Secţiei de Terapie Intensivă.

Planul de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti a fost aprobat vineri de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit unui comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, conform planului, vor fi implementate următoarele măsuri: igienizarea Secţiei de terapie intensivă (ATI); înlocuirea uşilor de acces în ATI şi în saloanele pentru pacienţi cu uşi glisante cu senzori; igienizarea blocurilor operatorii şi a spaţiilor de cazare; dotarea cu echipamente / mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI şi săli de operaţie conform bugetului anexat; angajarea unei firme pentru igienizarea / dezinfectarea aparatelor de climatizare; organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog; includerea în schema de personal şi organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecţionist, care va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia ş supravegherea rezistenţei la antibiotice.

De asemenea, planul mai include achiziţia unei staţii de clorinare a apei uzate şi instalarea de dispensere pentru dezinfectanţi de mâini la intrarea şi ieşirea din toate saloanele şi toate spaţiile în care se oferă îngrijiri medicale

Bugetul estimat pentru aceste activităţi este de 449.310 lei, iar termenul de îndeplinire estimat este de 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la Ministerul Sănătăţii în regim de urgenţă.

Vineri dimineaţă, ministrul Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul de Arşi şi a avut discuţii cu medicii şi asistentele de acolo. „Toate eforturile instituţionale se concentrează pe siguranţa pacienţilor de acolo, dar şi a echipei medicale cu epertiză unică în această ţară în tratarea pacienţilor arşi. Ministrul este convins că majoritatea medicilor şi asistentelor îşi face meseria cu bună credinţă şi că aceştia au nevoie la fel de mare de siguranţa actului medical precum pacienţii internaţi acolo”, se mai arată în sursa citată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar