full screen background image

Acţiunile asiatice cresc din nou şi aproape au şters pierderile generate de Brexit

Acţiunile japoneze au condus creşterea în Asia, care se îndreaptă spre cel mai puternic avans din februarie, după ce yen-ul a slăbit şi premierul Shinzo Abe a anunţat un nou val de măsuri de stimulare fiscal.

Indicele MSCI Asia Pacific a urcat pentru a doua zi consecutiv, cu 1,2% după ce S&P 500 a închis la un nivel record pentru ultimul an. Yen-ul şi-a extins pierderile la cea mai mare scădere din octombrie 2014, după o victorie a coaliţiei conduse de Abe în Japonia.

Indicele Topix al Japoniei a urcat cu 2,4%, ştergând aproape toate pierderile generate de efectele negative ale votului pentru Brexit. Indicele CSI 300 al bursei din Shanghai a urcat cu 1,46%, în timp ce în Hong Kong bursa a avut un avans de 0,92%.

Printre cei mai buni performeri pe burse sunt producătorii auto japonezi, precum Toyota, care a crescut cu 2,7%, şi Mazda Motor, care a urcat cu 6,5%. Acţiunile Nintendo au urcat pentru a patra zi consecutiv, ducându-şi avansul faţă de 6 iulie la apraope 50% după ce Pokemon GO a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar