full screen background image

Urmărire pentru reţinerea unui minor din Cajvana, care conducea fără permis o maşină neînmatriculată pe care o furase

Duminică, la ora 16.34, prin apel 112, o femeie, din oraşul Cajvana, a sesizat despre faptul că, pe raza oraşului, în zona cimitirului ortodox, un bărbat conduce un autoturism fără a deţine permis de conducere.

În jurul orei 17.25, patrula de siguranță publică aflată pe DJ 178 D, în centrul oraşului Cajvana, a efectuat semnal regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase a autospecialei din dotare asupra unui autoturism, care se deplasa din direcţia sat Soloneţ, către oraşul Cajvana.

Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele efectuate, continuându-şi deplasarea pe DJ 178 D, spre comuna Arbore.

Echipajul de poliţie a urmărit autoturismul pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

În dreptul Bisericii ortodoxe Cajvana, conducătorul autoturismului a oprit pe partea carosabilă, a coborât de la volanul autoturismului, abandonându-l şi fugind pe o stradă lăturalnică.

În interiorul autoturismului, pe locul din dreapta faţă, a fost identificat un tânăr, care a declarat că autoturismul a fost condus de către un minor, de 16 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere.

Din verificările efectuate ulterior a rezultat că minorul a sustras autoturismul, care se afla parcat în faţa locuinţei unui bărbat, din oraşul Cajvana, proprietatea acestuia, pe care l-a condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, punerea în circulaţie sau  conducerea unui autovehicul  pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare şi furtul în scop de folosinţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar