full screen background image

Consilierii locali rădăuţeni şi-au ales membrii în consiliile de administraţie ale unităţilor din subordine

Consilierii locali din Rădăuţi s-au întâlnit vineri, 8 iulie, în prima şedinţă de la preluarea mandatului.

Şedinţa a început cu o scurtă slujbă religioasă ţinută de părintele Mihai Fediuc, paroh al Bisericii “Sfântul Ilie” din localitate, după care s-a ţinut un moment de reculegere în memoria directorului Muzeului Etnografic “Samoil şi Eugenia Ioneţ”, artistul plastic Traian Postolache, care a decedat pe data de 7 iulie.

Prima şedinţă extraordinară a noului Consiliu Local de la Rădăuţi a fost cu scântei, aleşii rădăuţenilor neputând să lase deoparte orgoliile personale sau recentele lupte politice, deşi în campania electorală ce s-a încheiat nu de mult timp au promis fapte, nu vorbe, consens şi nu circ.

Şedinţa de vineri a avut cinci puncte pe ordinea de zi, cu patru suplimentate de primarul ales, Nistor Tătar, dar de la problemele stringente care se impun a fi rezolvate la Rădăuţi, s-a trecut la atacuri la persoană, jigniri, replici de genul “tinere, să nu-mi pronunţi mie numele”, “să taci când vorbesc eu”, “dacă nu sunteţi în stare lăsaţi pe altcineva” sau “domnule preşedinte, vreau dreptul la replică”.
Consens a fost doar în momentul când s-au ales membrii în consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare din municipiu şi în cel al Spitalului Municipal, dar şi în ceea ce priveşte reorganizarea comisiilor mixte la nivelul Unităţii Administrativ Teritoriale.

Astfel, consilierii Dan Vatră şi Gheorghe Simota vor face parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului “Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, Cătălin Miron, Dan Vatră şi Cătălin Miron vor face parte din comisia pentru stabilirea încadrării terenurilor pe zone în intravilanul municipiului, iar Traian Andronachi şi Mihai Reman fac parte acum din Comisia de Analiză, selecţia dosarelor şi repartizarea locuinţelor de tip ANL.

Ondina Ioana Andrei şi Bogdan Nicolau vor răspunde de comisia de analiză a solicitărilor de repartizare a locuinţelor sociale. Cătălin Miron şi Traian Andronachi vor reprezenta Consiliul Local în Consiliul Consultativ al Municipiului Rădăuţi.

Au urmat deciziile, prin vot deschis, ale consilierilor, în ceea ce priveşte reprezentanţii în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ. La Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” au fost numiţi Mihai Reman şi Dan Vatră, la Colegiul Tehnic – Traian Andronachi, Bogdan Loghin şi Florin Preda, iar la Colegiul “Andronic Motrescu” – Gheorghe Simota, Adi Jecalo şi Codruţu Cojocaru. La Şcoala Gimnazială “Gheorghe Popadiuc” – Ondina Ioana Andrei. Şcoala Gimnazială nr. 2 – Adi Jecalo şi Marius Grijincu, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” – Bogdan Nicolau şi Cătălin Miron, Şcoala Gimnazială “Regina Elisabeta” – Dan Motrescu şi Gheorghe Simota,  Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă” – Romeo Galan şi Codruţu Cojocaru, Grădiniţa cu Program Normal “Voinicelul” – Cezar Ţarevici şi Constantin Boliacu, Grădiniţa cu Program Prelungit “Micul Prinţ” – Romeo Galan şi Ciprian Ţarevici, Grădiniţa cu Program Prelungit “Prichindelul” –  Cătălin Miron şi Dan Vatră, Clubul Copiilor – Florin Preda.

Consilierii locali nu au reuşit să se pună de acord în legătură cu WC-ul public din piaţă şi nici cu terasele ce urmau a fi amplasate pe esplanadă.

Pentru acestea, dar şi pentru organizarea evenimentelor anuale, gen “Zilele Municipiului”, Festivalul “Arcanul” sau “Ochiul de Păun”, pentru care se doreşte schimbarea spaţiului de desfăşurare fără a fi restricţionată circulaţia rutieră în zonă şi fără a deranja din punct de vedere fonic, se aşteaptă şedinţa ordinară a Consiliuliu Local, programată în ultima zi de joi a lunii iulie.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar