full screen background image

Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie în grevă, timp de o oră

Membrii de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au intrat în grevă, astăzi, timp de o oră de la începutul programului de lucru.
Sindicaliştii susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România sunt cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariul minim brut pe economie, care este de 1.250 de lei pe lună.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie doreşte majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre cei care primesc şi cei care nu primesc acest drept.

Totodată, sindicaliştii vor ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă, iar Articolul 3^1 (4) din OUG nr. 20/2016 să fie eliminat în totalitate.

Acesta prevede că “la stabilirea salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare la nivel maxim aferent funcţiei, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie/specialitate din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, se iau în calcul majorările salariilor de bază ale personalului care beneficiază de prevederile Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi drepturile băneşti incluse în salariul de bază potrivit prevederilor art 14 din Legea nr. 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, numai pentru personalul care intră sub incidenţa celor două acte normative.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar