full screen background image

În judeţul Suceava mai sunt 461 de unități școlare neautorizate

Astăzi, 5 iulie, la sediul Instituției Prefectului-județul Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean Suceava, Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Inspectoratului Școlar Județean Suceava, în vederea identificării de soluții pentru autorizarea unităților de învăţământ din județ.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, în cele 461 de unități școlare neautorizate își desfășoară activitatea peste 33.000 copii, reprezentând un procent de 29% din totalul școlarilor și preșcolarilor din județ.

Suma totală necesară estimată pentru autorizarea unităților școlare din punct de vedere sanitar și autorizarea privind securitatea la incendiu este de 84 milioane lei.

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, principala problemă la autorizare este nesolicitarea avizului de specialitate de către autoritățile administrativ teritoriale.

Majoritatea unităţilor de învăţământ fără autorizaţie sanitară de funcţionare sunt situate în mediul rural şi nu îndeplinesc condiţiile impuse din cauza lipsei apei curente sau a canalizării şi a grupurilor sanitare necorespunzătoare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, a subliniat faptul că instituția pe care o reprezintă va acorda îndrumare și sprijin tuturor primarilor din unitățile administrativ teritoriale unde există unități școlare neautorizate.

Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a hotărât constituirea unei comisii interinstituționale pentru verificarea unităților școlare neautorizate, comisie care își va desfășura activitatea în perioada 11 iulie-20 august 2016.

La finalul perioadei, comisia va prezenta raportul ce va cuprinde concluziile și măsurile în vederea remedierii tuturor deficienţelor constatate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar