full screen background image

George Șoldan, peşedinte al Tineretului Social Democrat Suceava

Duminică, 3 iunie, a avut loc, în Sala Mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, Conferința Județeană de Alegeri a Tineretului Social Democrat Suceava.

Tânărul social – democrat, George Șoldan, a candidat pentru funcția de președinte al Organizației Județene a Tineretului Social Democrat Suceava și a fost susținut cu unanimitate de voturi de cei 150 de delegați convocați să ia parte la Conferința Județeană de Alegeri a TSD Suceava. G

eorge Șoldan este absolvent al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității “Ștefan cel Mare”, Suceava și activează în rândurile TSD Suceava din 2007.

Din februarie 2016, moment în care și-a dat demisia Solcan Alexandru, funcția de președinte interimar în cadrul TSD a fost ocupată de către Cătălin Fediuc.

Raportul privind activitatea Organizaţiei Județene a Tineretului Social Democrat Suceava, în perioada 2013 – 2016, a fost prezentat de preşedintele interimar TSD, Cătălin Fediuc, care a accentuat faptul că implicarea tinerilor social-democrați în viaţa comunităţii şi a PSD Suceava este una notabilă.

Programul de activitate pe care şi l-a propus pentru următoarea perioadă pune accent pe dezvoltarea valorilor social-democrate în comunitate, confruntarea de idei şi susţinerea partidului.

“Responsabilitatea numărul 1 este aceea de a consolida organizația TSD. Vreau să strâng în jurul meu tineri valoroși și împreună, ca echipă, să încercăm să concretizăm cât mai multe acțiuni care ne definesc și apoi, după ce acumulăm experiența necesară, să demonstrăm că suntem o forță a acestui partid.” a declarat președintele TSD Suceava, proaspăt ales, George Șoldan.

Noul Birou Județean al TSD Suceava ales în cadrul Conferinței de Alegeri a stabilit ca Prim Vice – Președinte, pe Cătălin Fediuc şi Secretar – Cojocariu Ionuț.

Vicepreședinții vor fi în număr de 13: Buciac Gabriel, Brădățan Ionuț, Negrușer Isidor, Mihoc Alexandru, Stoleriu Alexandru Gabriel, Andrei Ondina Ioana, Mihai Juravle, Mateiciuc Alin, Cozianu Claudiu, Gireadă Ștefan, Buga Constantin – Primar Frumosu, Isepciuc Adraian – Primar Pătrăuți şi Gherman Vlad – Primar Slatina.

Evenimentul s-a bucurat de prezența senatorului, Ovidiu Donțu, a deputaților Eugen Uricec și Cezar Cioată, consilierii județeni Cătălin Ioan Nechifor, Alexandru Rădulescu Cușnir Dan Ioan, primarul Cătălin Coman.

Conferința Județeană de Alegeri a TSD Suceava a fost condusă de liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, fostul președinte al PSD Suceava, Cătălin Ioan Nechifor.

Acesta a transmis la începutul conferinței salutul președintelui interimar al PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, care nu a putut fi prezent la lucrările ședinței.

Cătălin Nechifor le-a transmis tinerilor social – democrați că TSD este una dintre cele mai importante organizații pe care le are Partidul Social Democrat și care a dat foarte multe valori, foarte mulți oameni.

“Vreau să cred că astăzi veți gândi cel mai bine pentru viitorul oraganizației. Vestea bună este că în 5 iunie s-au ales mulți tineri în funcție, primari și consilieri locali. Acest semnal de întinerire a partidului l-ați dat și au fost aleși primari în comunități dificile. Este foarte important să vă integrați în politică. La PSD există cadrul special să fiți capabili să oferiți mult comunității.” a declarat Cătălin Ioan Nechifor.

Vicepreședintele PSD Suceava, primarul Municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a arătat că spre deosebire de celelalte partide care au spus că vin cu tineri pe liste, la PSD chiar s-a întâmplat.

“La Fălticeni avem patru consilieri de la TSD. Celelalte partide au pus tinerii la coada listei. Urmează o perioadă de bătălii electorale și rolul ședinței de astăzi e și acela de a începe pregătirea organizației pentru alegerile parlamentare din toamnă.” a declarat Cătălin Coman.

Senatorul Ovidiu Donțu a apreciat că “Văd și tineri noi care au venit în TSD, văd și tineri cu ani de muncă aici. Cheia succesului în politică? Greu de spus. Aș îndemna să vă stabiliți un țel, să aveți obiective, să formați echipe, să fiți bătăioși și să adăugați multă muncă. Suntem într-un moment post alegeri locale, dar în fața unei bătălii pentru guvernarea României.”

Președintele interimar al organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir a arătat în discursul său că organizația de tineret este cea mai importantă, iar ca dovadă stă Ovidiu Donțu care provine din organizația de tineret și este unul dintre cei mai importanți senatori cu cea mai bună prezență și cu legi foarte bune.

“Donțu a crescut în organizația de tineret, a avut răbdare și s-a șlefuit. La fel și Victor Ponta care a crescut în organizația de tineret, a avut răbdare și s-a șlefuit. Cea mai importantă este însă echipa. Degeaba avem valori dacă nu avem echipă bună.” a declarat Dan Ioan Cușnir.

El a mai apreciat că cea mai importantă calitate este cea de membru al PSD și nu cea de conducere.

„Cea mai importantă calitate este cea de membru al echipei și nu vremelnica funcție de conducere. O echipă, ca să funcționeze trebuie coordonată și trebuie să decideți ce fel de lider vă doriți să puneți. Singurul model de lider care poate da rezultate pe termen lung e tipul dirijor, care poate asculta orchestra. Din când în când se schimbă dirijorii, dar nu e nici o tragedie. Partidul merge înainte și nu se întâmplă nimic nou. Sunt convins că noul dirijor de la județ, Ioan Stan, va acorda atenție mare tinerilor. Dirijorul Nechifor a avut curajul să se înscrie în lupta împotriva lui Flutur în 2012. Dacă nu făcea asta stăteam cu cizma pe gât încă patru ani. Asta îi doresc și dirijorului organizației de tineret: să se concentreze pe aspectele pozitive cu preponderență”.

tsd

comments

comments




Leave a Reply

avatar