full screen background image

Curţi, subsoluri şi grădini inundate, în Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc

În urma avertizărilor de fenomene meteo periculoase de duminică, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari, prefecturii, poliţiei, jandarmeriei şi ai S.G.A. (Sistemul de Gospodărire a Apelor).

De asemenea, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat imediat toate primăriile de pe raza judeţului, cu privire la atenţionările emise.

În paralel, pompierii militari au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ şi au suplimentat efectivele de intervenţie, fiind chemaţi de acasă salvatorii aflaţi în turele libere.

Zeci de militari şi lucrători, cu mijloace de intervenţie (pompieri militari, lucrători ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, poliţişti, lucrători ai SGA şi ACET şi poliţişti locali) au intervenit în urma ploilor torenţiale, care au afectat localităţile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

În total, pe perioada manifestării fenomenelor meteo periculoase, în cele două localităţi, s-au înregistrat 9 anexe inundate, 14 curţi sau grădini, 8 beciuri şi 2 subsoluri, de asemenea inundate.

Cele două subsoluri aparţin unor unităţi turistice din Vatra Dornei, unde, de asemenea, a mai fost inundat un restaurant, aflat la demisolul unei clădiri.

Pe parcursul perioadei supuse avertizărilor meteo şi hidrologice, dar şi după terminarea ei, pompierii salvatori au acţionat în permanenţă pentru monitorizarea zonelor afectate, precum şi pentru evacuarea apei rezultate în urma inundaţiilor.

Luni dimineaţă, erau înregistrate 15 misiuni pentru evacuarea apei, în gospodăriile şi obiectivele social-economice, din zonele afectate de inundaţii, situaţia operativă fiind în continuă evoluţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar