full screen background image

USV va reprezenta România la faza internațională a competiției ECOTROPHELIA

Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, prin trei echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară, a participat în perioada 26-28 iunie 2016, la cea de a V-a ediţie a competiţiei naţionale ECOTROPHELIA ROMÂNIA, organizată sub egida Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a Asociaţiei Platforma Tehnologică „FOOD FOR LIFE”. Concursul s-a desfăşurat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Competiţia are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător şi este deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.

Produsul „ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă” prin echipa: Sîrghie Loredana- Elena, Bejinariu Mariana-Violeta, Iloaei Ecaterina-Flavia, Apetrei Ovidiu-Marian, Buchi Alexandru-Iulian, Buţerchi Alexandru, coordonator conf. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija a câştigat marele premiu, trofeul competiţiei Ecotrophelia şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a competiţiei ce va avea loc la Paris în perioada 15-17 octombrie 2016.

Produsul „Pumple jelly – jeleu de dovleac” prin echipa: Benderschi Olga, Cimpoi Ana, Irimia Maria Mădălina, coordonatori: conf.univ. dr. ing. Georgiana Codină şi conf. univ. dr. ing. Silvia Mironeasa a obţinut un premiu special al juriului oferit de firma S. C. Expertarom Food Ingredients S.R.L.

Juriul naţional a fost compus din 6 membri, specialişti în domeniul industriei alimentare de la diferite firme de profil, indicaţi de Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România, ca fiind persoane competente şi independente.

Studenţii suceveni au concurat cu 11 echipe studenţeşti de la facultăţi cu profil de inginerie alimentară din cadrul a cinci universităţi din ţară: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Studenții USV câștigă pentru a treia oară premiul I și dreptul de a participa la concursul internațional de la Paris.

comments

comments




Leave a Reply

avatar