full screen background image

Primăria Suceava ar putea da în judecată Rapid CFR pentru cheltuirea fără justificare a banilor alocaţi din bugetul local

Primarul Ion Lungu şi-a exprimat speranţa ca echipa de fotbal a municipiului Suceava să rămână în Liga a II-a, precizând că autorităţile locale îşi fac datoria, în conturile clubului urmând a fi viraţi şi restul de bani din bugetul pe anul acesta, adică circa 1,2 milioane de lei.

Pentru aceasta edilul-şef cere o implicare mai activă a conducerii Asociaţiei sportive în cauză, întrucât, deşi documentele justificative asupra modului de folosire a banilor alocaţi de la buget trebuiau prezentate încă din aprilie, acest lucru nu s-a întâmplat nici acum.

Lungu: “O spunem cu regret, astăzi fotbalul nu are niciun leu în cont. Primăria a dat 510.000 de lei, iar din luna aprilie, cei de acolo nu au adus justificare nici astăzi. Nu este un lucru corect, să tragem noi de ei să aducă justificările. Responsabilii Rapid CFR trebuie să prezinte justificări pentru 30% din suma primită, abia după aceea se va trece la eliberarea următoarei tranşe. În caz contrar, nu este exclusă nici varianta apelării la organele judecătoreşti.”

Conducerea Primăriei sucevene dorește ca și întreprinzătorii particulari să se implice în finanțarea viitorului club de fotbal – Foresta Suceava.

Primarul Lungua precizat că numai așa echipa poate rezista în Liga a II-a, în condițiile în care de la sezon la sezon cresc cheltuielile cu contractele jucătorilor și administrarea stadionului.

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar