full screen background image

Grădiniţă pe locul unei foste staţii electrice din Suceava

În urmă cu 1 an, actualii aleşi PNL cereau evacuarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi transformarea clădirii într-o grădiniţă, iniţiativă pe care primarul Ion Lungu a considerată „un abuz” şi „o naţionalizare”.

În februarie 2009, Primăria a mai dat în folosinţă o grădiniţă în cartierul Obcini, aceea de pe strada “Slătioarei”, investiţia însumând 1,62 milioane lei.

După multe căutări, Primăria Suceava a identificat o soluţie pentru ridicarea unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini.

Primarul Ion Lungu a declarat că, după lungi insistenţe, s-au găsit 5 ari de teren disponibil pe strada „Rulmentului”, aparţinând societăţii comerciale Transport Public Local.

Suprafaţă respectivă este ocupată de clădirea unei staţii de transformare a energiei electrice destinată deservirii reţelei de transport cu troleibuze, care, la finele anilor 80, trebuia să fie extinsă în cvartalul în cauză.

Amplasamentul a fost vizionat de proiectant şi, cu toate că este „cam înghesuit”, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 150.000 de lei pentru întocmirea documentaţiei tehnico-economice.

Ulterior, după cum a afirmat şeful executivului, banii necesari construirii imobilului ar urma să fie accesaţi printr-un proiect cu finanţare europeană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar