full screen background image

În judeţul Suceava, se nasc tot mai puţini copii

Suceava are cel mai mic spor natural negativ din Regiunea de Dezvoltare Nord Est, cel mai ridicat fiind cel din Bacău, unul de peste două ori mai mare.

În luna aprilie a acestui an, în judeţul Suceava numărul născuţilor vii a fost mai mic faţă de cel al deceselor, sporul natural al populaţiei fiind negativ, de 113 persoane, se arată în Buletinul statistic lunar, oferit publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică, document în care se precizează că, în comparaţie cu luna similară a anului 2015, în judeţ s-a consemnat, de asemenea, un spor natural al populaţiei negativ,  respectiv unul de 88 persoane.

Potrivit DJS, în luna aprilie a anului 2016, în judeţul Suceava au fost înregistraţi 527 de născuţi vii, în scădere cu 23 de copii faţă de luna anterioară şi cu o diminuare de 109 de copii, raportat aprilie 2015.

În aprilie, anul curent, în judeţul Suceava au fost înregistrate 640 persoane decedate, numărul acestora fiind mai mic cu 41 faţă de luna martie 2016, şi în scădere cu 84, comparativ cu aprilie 2015.

Pe de altă parte, în aprilie 2016, în registre au fost consemnate 5 decese la copii cu vârsta sub 1 an.

În aprilie s-au oficiat 114 de căsătorii, numărul acestora fiind mai mic cu 121 faţă de luna omoloagă din 2015.

Datele Direcţiei Judeţene de Statistică  relevă că în aprilie anul acesta, atât la nivel regional cât şi la cel naţional sporul natural al populaţiei a fost negativ, respectiv de 1.285 de persoane, în Regiunea de Dezvoltare Nord Est şi de 7.579 de persoane, pe ţară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar