full screen background image

Ajutor umanitar prin artă, în cadrul Concursului Judeţean de teatru “Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici”

Cortina s-a tras!

Prima ediție a concursului judeţean de teatru “Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici” s-a încheiat.

În aplauzele unui public format din părinți, bunici, preșcolari, 25 de trupe de teatru au oferit un spectacol memorabil în cadrul celor patru secțiuni ale concursului: 3 reprezentații la secțiunea monolog; 5 reprezentații la secțiunea teatru de păpuși; 3 reprezentații la secțiunea teatru de umbre; 13 reprezentații la secțiunea teatru de actori;

Trupele de teatru formate din aproximativ 185 de adulți din rândul părinților, educatoarelor, bunicilor, foștilor elevi, membri ai comunității locale, au demonstrat în cadrul primei ediții că dragostea pentru frumos, artă, seriozitatea, talentul actoricesc, nedescoperit poate până în acel moment, se împletesc armonios cu dorința de a susține o cauza umanitară, în cazul de față, fetița Nuțu Magdalena, bolnavă de leucemie limfo-blastică acută.

Cele 25 de trupe de teatru care au uimit și încântat publicul și juriul, aparțin urmatoarelor grădinițe: din Suceava: G.P.P ”ABC”, G.P.P. ”Gulliver ” G.P.P. ”Prichindelul”, G.P.P.  ”1,2,3”,  G.P.P. ”Așchiuță”, G.P.N. ”Țăndărică”, G.P.P. ”Mihai Eminescu”; din  Fălticeni: G.P.N. ” Voinicelul ” și G.P.P. ”Pinochio ”; din Rădăuți: G.P.P.”Micul Prinț ”, G.P.N. ”Albinuța” -Școala Gimnazială Regina Elisabeta; din Siret: G.P.N. ”Siret”; din Pătrăuți:  G.P.N. ”Pătrăuți”; din Corocăiești: G.P.N.  ”Corocăiești”; din Forăști: G.P.N. ”Forăști”.

În urma  jurizării realizate de specialiști, trofeul concursului a fost oferit trupei de actori ”Ridendo 1-2-3” de la G.P.P ”1-2-3”- Suceava, pentru piesa ”Ieduța Geta”.

De asemenea, s-au oferit 15  premii speciale (premiu pentru cele mai frumoase costume, premiu pentru originalitate, premiu pentru popularitate, premiu pentru regie, premiu pentru cel mai frumos decor,  premiu pentru cele mai frumoase păpuși, premiu pentru interpretare, premii pentru cei mai buni actori în rol principal, premii pentru  cei mai buni actori în rol secundar, premii speciale ale juriului),  4 premii I,  5 premii II, 4 premii III și 5 mențiuni.

Vreme de 8 ore, 1020 de spectatori  din 21 de grădinițe din județul Suceava s-au bucurat de teatru,  trăind emoţii alături de eroii îndrăgiţi şi momente de mare intensitate afectivă.

Organizatorii – Inspectoratul Școlar Județean, Departamentul pentru Educație  Timpurie, prin profesor Daniela Răileanu, împreună cu cadre didactice de la G.P.N. ”Țăndărică”, G.P.P. ”ABC” , G.P.P. ”Prichindel” și G.P.P. ”Gulliver” din Suceava, aduc  alese mulțumiri și aprecieri tuturor celor implicați – actorilor, a căror prestație a încântat, a distrat și a relaxat; partenerilor (Primăria și Consiliul local  Suceava; Teatrul ”Matei Vișniec” Suceava; Centrul Cultural ”Bucovina”; Cinema Modern Suceava; Asociația Kult-Art Măriței; Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava; Asociatia ”Ness Designer Cultural” Suceava, ”Simply Mind Studio”), sponsorilor (SC Eleterm SRL, SC  Maxactiv  SRL, SC Total Mapinvent  SRL, SC Fly Soft SRL, SC Dianthus Lumiflor SRL), spectatorilor – copiilor preșcolari, precum și celor care au însoțit grupurile de preșcolari (educatoare, părinți, bunici), clownului Bobo și Clowniței Bobolina, pentru zâmbetele oferite din suflet în timpul pauzelor dintre piese, tuturor celor care au apreciat și susținut ideea de formare prin cultură de la vârstele timpurii (directori ai grădinițelor, membri ai corpului de profesori metodiști, responsabilii de cercuri pedagogice).

Mulțumirile cele mai de preț, vin din sânul familiei Nuțu de la Păltinoasa care se luptă pentru viața fetiței lor – Magdalena, în vârstă de  6 ani.

Suma donată  acesteia, în urma derulării concursului de teatru, este de 5.143 de lei, sumă care îi va fi de un real folos.

comments

comments




Leave a Reply

avatar