full screen background image

Societatea de transport călători cere stingerea redevenţei datorate Primăriei Suceava

Societatea de transport public de călători TPL Suceava cere autorităţilor locale să fie scutită de achitarea nemijlocită a redevenţei datorate pentru serviciul luat în concesiune şi pe care îl prestează pe raza reşedinţei de judeţ.

Astfel, într-o adresă înaintată Primăria municipiului Suceava, semnată de administratorul unic Darie Romaniuc, TPL cere compensarea sumelor datorate de unitate cu titlul amintit, în valoare de peste 600.000 de lei, cu sumele ce care urmează a fi încasate de societate „în contul subvenţiei pentru anumite categorii de persoane, până la concurenţa  debitului datorat”.

În Contractul de delegare a serviciului de transport public de persoane prin curse regulate, încheiat între societatea comercială Transport Public Local şi Primăria municipiului Suceava, se stipulează că operatorul de transport trebuie să plătească o redevenţă de 4% din cifra de afaceri aferentă anului respectiv.

În 2015, TPL Suceava a avut o cifră de afaceri de 15,35 de milioane de lei, în aceste condiţii partea  care revine bugetului local al capitaleo de judeţ fiind de 614.274 lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar