full screen background image

Pentru a primi ajutor de şomaj, absolvenţii promoţiei 2016 trebuie se înscrie în evidenţele AJOFM

Dacă vor să beneficieze de drepturile stabilite prin lege, absolvenţii promoţiei 2016 trebuie să se înscrie în evidenţele Agenţiei Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

La înregistrare este necesar un dosar care va cuprinde certificatul de naştere, cartea de identitate, certificatul de atestare fiscală, diploma sau adeverinţa de absolvire, precum şi o adeverinţă medicală din care rezultă că absolvenţii sunt apţi de muncă.

Plata indemnizaţiei de şomaj se face după expirarea perioadei de căutare a unui loc de muncă, adică după 1 septembrie, pentru absolvenţii din sesiunea iunie, sau după 1 octombrie, pentru cei din sesiunea iulie.

Indemnizaţia poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii, iar aceasta se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită.
Cuantumul indemnizaţiei lunare este de 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, care, în prezent este de 500 de lei.

Respectivul sprijin financiar este acordat timp de 6 luni, la expirarea perioadei de 60 de zile de la data absolvirii, şi doar în cazul în care absolvenţii în cauză nu şi-au găsit un loc de muncă.

Data absolvirii este luată în calcul ca fiind prima zi a lunii următore cele înscrise pe certificatul sau diploma de studii, eliberate de instituţia de învăţământ.

Absolvenţii care se prezintă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor beneficia inclusiv de informare şi consiliere profesională, mediere în vederea identificării unui loc de muncă, cât şi de formare profesională gratuită.

comments

comments




Leave a Reply

avatar