full screen background image

Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată, prelungit până marţi noapte

Astăzi a intrat în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Acesta este valabil aproape în toată țara, inclusiv în județul Suceava, până mâine dimineață, la ora 10.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de mâine, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Vremea se va menţine călduroasă, astăzi 27 iunie, în jumătatea de sud-est a teritoriului.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

t1

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabil de marţi, 28 iunie, ora 10:00, până la ora 22:00.

În intervalul menţionat, în zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 60…70 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

Începând din noaptea de marţi spre miercuri (28/29 iunie), aria manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice se va restrânge treptat către partea de est şi sud-est a teritoriului.

t2

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza