full screen background image

Victor Ponta, Dan Șova și Laurențiu Graure, la ÎCCJ în dosarul ”Turceni-Rovinari”

Fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Șova și Octavian Laurențiu Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni, s-au prezentat vineri dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se judecă dosarul ”Truceni – Rovinari”.

Potrivit stiripesurse.ro, Graure a declarat în fața judecătorilor, și s-a consemnat la dosar, că a fost chemat informal de către procurorul Uncheșelu la DNA, acolo unde, timp de trei ore,  acesta iar fi cerut să declare că știe de o înțelegere între Şova, Ciurel şi Ponta, prin care să-i se dea bani lui Ponta.

După ce i-a spus procurorului că știe de o astfel de înțelegere, Uncheșelu i-ar fi spus că îl va aresta şi va sta 15 ani în închisoare. Graure a refuzat să spună ceva ce nu cunoaşte, iar procurorul i-a dat un proces verbal în care era informat că este suspect, după care l-a dat afară din birou.

“Este o zi foarte importantă pentru Europa, așa încât sper să nu aveți timp de mine azi”,  a susținut Ponta la venirea la ÎCCJ, făcând referire la decizia britanicilor exprimată prin vot de a ieși din Uniunea Europeană.

În acest dosar, Victor Ponta este trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar