full screen background image

Un burlan metalic neprotejat corespunzător a provocat un incendiu la o gospodărie din Capu Câmpului (foto)

Pompierii militari de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, sprijiniţi de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Capu Câmpului, au intervenit, miercuri, cu 5 autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui F.I., din comuna Capu Câmpului.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi anexele gospodăreşti, construcţii majoritare din lemn care au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului cu rapiditate. Flăcările ameninţau şi gospodăriile învecinate.

Au ars acoperişul casei, magazia şi adăpostul de animale, pe o suprafaţă totală de aproximativ 540 de metri pătraţi. Au mai ars obiecte de tâmplărie, mobilier, electrocasnice, textile (îmbrăcăminte, covoare etc.), scule de mână, documente personale şi circa 10 metri cubi lemn de foc. O altă consecinţă a sinistrului a fost degradarea pereţilor locuinţei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan metalic (de la boilerul pe combustibil solid, din baie, unde proprietarul făcea foc pentru încălzirea apei) neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Incendiul, anunţat la ora 18:48, a fost lichidat la ora 21:15, iar pompierii au salvat gospodăriile învecinate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar