full screen background image

Expoziția de fotografie “Time Travel” a jurnalistului Corneliu Cîrdeiu, în cadrul Zilelor Municipiului Rădăuți

În cadrul celei de a XXV-a ediții a Zilelor Municipiului Rădăuți, sărbătoare ce va debuta pe data de 1 iulie, Galeriile de Artă din municipiu vor găzdui expoziția de fotografie “Time Travel” a jurnalistului Corneliu Cîrdeiu.

Posesor al unei colecții impresionante de fotografii vechi de 60 – 70 de ani, i-a venit ideea, inspirat și de un site de specialitate, de a le suprapune exact peste ceea ce se află astăzi în același loc, reflectând astfel schimbările survenite în Rădăuți pe parcursul zecilor de ani.

Fotografiile realizate de Corneliu Cârdeiu, care fac obiectul expoziției, sunt 36 la număr și sunt printate pe pânză, imaginile fiind pe un cadru din lemn.

Se observă patina timpului pe prima fotografie, așa cum se observă și fotografia nouă realizată cu mijloacele moderne de astăzi.

Rădăuțenii, nostalgicii vremurilor trecute, sunt așteptați la galeriile de Arta începând cu data de 1 iulie pentru a admira și chiar a achiziționa aceste fotografii care pot fi așezate cu succes pe birou, acasă sau pot fi oferite drept cadou.

Corneliu Cîrdeiu este jurnalist și fotograf rădăuțean, cu o carieră începută înainte de 1990.

În perioada 1992 – 1994 a studiat jurnalismul la New York în Statele Unite ale Americii.

Întors în țară, a continuat să realizeze emisiuni de televiziune, reportaje, filme documentare și de scurt metraj.

A primit numeroase premii și distincții la festivaluri de gen la care a participat, de la nume de prestigiu din domeniu.

A creat e-publicația online Cancan Rădăuțean, Gazeta de Monitor, periodic de satiră și umor, opinii, pamflet, unde reflectă cu imparțialitate evenimente din zona Rădăuți.

În anul 2009, lector universitar dr. Mircea Bunescu i-a înmânat trofeul Festivalului Internațional de Film “Toamnă la Voroneț” pentru documentarul CHICUȘURI.

A acordat numeroase interviuri pentru publicații și emisiuni de televiziune.

Despre expoziția de fotografie “Time Travel”, Corneliu Cîrdeiu a vorbit la Radio VIVA FM Rădăuți.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar