full screen background image

Shopping City Suceava organizează, de Sânziene, „Ziua universală a iei”

Shopping City Suceava organizează „Ziua universală a iei”, de Sânziene, pe 24 iunie.

Evenimentul parte din proiectul ”Iubim Bucovina”, iniţiat tot de centrul comercial, prin care încurajează clienţii să poarte cu mândrie ia românească şi să o introducă în viaţa de zi cu zi.

Primii 300 de clienţi care vor îmbrăca ia pe parcursul zilei de 24 iunie vor primi instant un voucher de cumpărături în valoare de 20 de lei.

În plus, începând cu ora 13:00, organizatorii îi invită pe suceveni să participe la cel mai mare „selfie în ie” şi să semneze petiţia de includere a iei în patrimoniul UNESCO.

Pe parcursul zilei de 24 iunie, sucevenii vor avea posibilitatea să admire expoziţia de ii pregătită de „IA Bucovina”, dar au posibilitatea să participe şi la o ”Şezătoare tradiţională”, în cadrul căreia vor observa îndemânarea şi răbdarea cu care se realizează adevăratele comori incontestabile ale artei populare bucovinene.

De la arta ţesutului şi a cusăturilor cu vestitul război de ţesut, la confecţionarea costumelor populare cu broderii manuale de mărgele, şi până la încondeierea ouălor cu splendide şi simbolice miniaturi geometrice, frumuseţea meşteşugurilor bucovinene va prinde contur în mâinile meşterilor populari.

comments

comments




Leave a Reply

avatar