full screen background image

Senatorii votează cererea DNA în cazul Corlăţean

Senatorii votează marţi în plen cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora, după mai mult de o lună de la primirea solicitării procurorilor şi după un vot negativ în Comisia juridică.

Senatorii din Comisia juridică au avizat negativ marţea trecută cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlăţean. Cinci senatori au votat împotriva solicitării DNA, trei pentru şi un vot a fost nul. ”Am prezentat în faţa Comisiei toate argumentele şi datele pentru care eu am susţinut cu argumente faptul că suspiciunile rezonabile şi acuzaţiile DNA sunt total nefundamentate”, a afirmat Corlăţean după vot.

Raportul Comisiei juridice va ajunge în plen, for decizional, marţi după-amiază, după cinci săptămâni de tergiversări.

Scrisoarea Parchetului cu cererea de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Tius Corlăţean pentru abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale a ajuns la Senat în 16 mai, însă procedurile din Senat au fost întârziate de vacanţa pentru camapania electorală, deşi Biroul Permanent a fost convocat de două ori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar