full screen background image

Orban dă vina pe conducerea centrală a PNL pentru dezastrul de la alegeri

Ludovic Orban i-a criticat pe liderii liberali, după ce aceștia au afirmat că partidul a obținut la locale cel mai bun scor din 1990 până în prezent. Mai mult, acesta este de părere că toată conducerea formațiunii politice este impusă și că ar trebui aleasă o alta.

”Părerea mea e limpede, trebuie să acceptăm faptul că nu am câștigat alegerile locale. Trebuie să acceptăm că nu am obținut un scor pe măsura așteptărilor, nu pot să fiu de acord și să accept afirmările făcute cum că PNL a avut cel mai bun scor de după anii `90, din istoria sa la locale. PNL este rezultatul fuziunii dintre două partide. Numai dacă ne uităm în 2008, suma voturilor celor două partide la locale a depășit 50%. De asemenea, nu trebuie privită evoluția din PNL strict prin prisma rezultatelor de la alegerile locale, ci și prin prisma evoluției din ultimul an, în care partidul a fost pe un trend descendent. Rezultatul acestor alegeri nu a făcut decât să confirme acest trend descendent, care era evidențiat de sondajele de opinie”, a declarat Orban pentru jurnalul.ro.

Acesta a mai susținut că Predoiu și cei din conducerea PNL București nu ar trebui scoși țapi ispășitori pentru dezastrul din Capitală, vina fiind a conducerii partidului și a unui grup dominant care a stabilit singur care ar trebui să fie candidații.

”Pierderea Capitalei este de neacceptat. Nu numai pierderea Capitalei, ci mai ales rezultatul obținut pe Capitală este extrem de prost. Iar răspunderea rezultatului pe București nu este doar a conducerii la nivelul Capitalei, nu trebuie scos Predoiu țap ispășitor și nici președinții filialelor de sector. Toți aceștia au fost numiți de conducerea centrală, cu câteva luni înainte de alegerile locale, plus candidații la primărie care au fost desemnați de grupul dominant din conducerea PNL. Ca urmare, rezultatul este o reflectare a percepției PNL, nu neapărat a PNL București, ci a partidului la nivel național”, a explicat Ludovic Orban.

În opinia politicianului, pentru ca acest dezastru să nu se mai repete, membrii PNL de rând ar trebui să fie lăsați să-și aleagă singuri conducerea de la nivel local, județean și național: ”Dacă nu vrem să se repete un astfel de scenariu și la alegerile parlamentare, va trebui să analizăm cu foarte mare seriozitate unde am greșit. Și mai ales să facem ceea ce trebuie, iar eu cred că într-o situație cum este astăzi singura soluție pentru PNL este să dea dreptul bazei partidului, membrilor liberali, care știu foarte bine din relația cu cetățenii ce lideri aduc plusuri partidului și care dintre ei aduc minusuri. Trebuie să îi lăsăm să își aleagă conducerile la nivel local, județean și național. Nu vreau ca într-un moment greu să ridic piatra, dar ceea ce am spus este foarte limpede și foarte clar”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar