full screen background image

10 copii şi 11 adulţi din judeţul Mureşau ajuns la Spitalul Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară, după ce au mâncat la un motel din Şcheia

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a fost informat duminică, 19 iunie, în jurul orei 14.30, că la Spitalul Județean Suceava – Unitatea de Primiri Urgenţe,  s-au prezentat aproximativ 22 persoane, minori şi adulţi cu simptome de intoxicaţie alimentară.

Din verificările efectuate, a reieşit că un grup format din 26 copii şi 14 adulţi, din judeţul Mureş, s-a deplasat în excursie în judeţul Suceava, cazându-se, în seara zilei de 18 iunie, la un motel de pe raza comunei Şcheia.

Cina şi micul dejun au fost asigurate de către o  firmă de catering din municipiul Suceava.

După micul dejun, grupul s-a deplasat către Târgu Mureş, însă după aproximativ 10 km, o parte din copii şi adulţi au acuzat stări de greaţă şi vomă, drept pentru care s-a luat deciza deplasării la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe.

Potrivit informaţiilor furnizate de către DSP Suceava, la UPU Suceava au fost consultaţi un număr de 10 copii şi 11 adulţi care prezentau stare de rău, greaţă, vărsături.

Aceştia sunt sub supraveghere medicală şi primesc tratamentul corespunzător pentru toxiinfecţie alimentară în formă uşoară şi medie.

Se estimează că în seara zilei de astăzi, toate persoanele vor fi externate şi îşi vor putea continua drumul spre casă.

Imediat după ce a fost sesizată fapta, un grup format din 3 inspectori ai DSP Suceava s-au deplasat la unitatea de cazare şi la unitatea care a livrat masa pentru grupul din Mureş, pentru a recolta probe epidemiologice în scopul depistării cauzei toxiinfecţiei alimentare.

Cercetările sunt continuate  de o echipă  din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava și un reprezentant din cadrul D.S.P. Suceava, în vederea stabilirii cauzelor care au determinat starea medicală a persoanelor.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza