full screen background image

Manifestări prilejuite de cea de-a VI-a ediţie a “Zilei Culturii Fălticenene”

Mâine, 15 iunie, se desfășoară manifestările prilejuite de cea de-a VI-a ediţie a programului “Ziua Culturii Fălticenene”, zi în care se împlinesc 127 de ani de la moartea poetului naţional, Mihai Eminescu.

La ora 12, va avea loc slujba de pomenire a personalităţilor fălticenene, la Catedrala “Învierea Domnului”,  urmată, o oră mai târziu, de ceremonia depunerii de coroane, la mormintele unor personalităţi fălticenene.

De la ora 16 se va desfăşura, la muzeul “Ion Irimescu”, un concurs de recitare din lirica eminesciană, la care pot participa toţi iubitorii de poezie. Evenimentul va cuprinde şi lansarea a două albume ale Ştefaniei Iacob – “Acum știu” și “Folk din pana mea”.

“Ziua Culturii Fălticenene” se va încheia cu cu un concert la Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, invitaţi de onoare fiind Vlad Calimandriuc, Liviu Ciulei, Paul Adrian Tihan, Mateiana Anechiforesei, Sorin Poclitaru şi Ştefania Iacob.

Manifestările sunt organizate de Asociaţia Fălticeni Cultural, în parteneriat cu Muzeul de Artă “Ion Irimescu” şi cu Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar