full screen background image

Concert instrumental susținut de elevi și profesori din Rădăuți, la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor”

Sala de ședințe a Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor” din Rădăuți va găzdui miercuri, 15 iunie, un concert instrumental susținut de elevi și profesori ai municipiului Rădăuți și invitații lor.

Concertul este organizat de Biblioteca Municipiului, de Primărie și Asociația pentru Viață – „Bucovina ta”.

Vor evolua elevi ai Școlilor Gimnaziale „Mihai Eminescu”, „Regina Elisabeta” și „Bogdan Vodă” din municipiu, dar și colegi mai mari de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și Colegiul Tehnic.

Participă și Școlile Gimnaziale din Satu Mare, Milișăuți, Marginea, Sucevița, Frătăuții Vechi, Dumbrăvița.

Profesorii coordonatori ai copiilor care vor urca pe scenă sunt Johanes Onesciuc, Nicoleta Tărîță, Ioan Sîmbotelecan, Viorel Ceteraș, Cătălina și Florin Hergheligiu.

Profesorul de educație muzicală Florin Herghelegiu, cel care pregătește copiii de la Școlile “Mihai Eminescu”, “Gheorghe Popadiuc” și Școala Gimnazială nr. 2 din Rădăuți, a spus, la VIVA FM, că, pentru copii, muzica simfonică este un remediu pentru concentrare, îmbogățește imaginația și le deschide noi orizonturi.

El apreciază că zona Rădăuți este una specială şi că aici sunt foarte mulți copii talentați cu care speră ca în viitor să înființeze o orchestră simfonică.

Concertul instrumental de la Rădăuți este organizat pentru a șasea oară, pentru că pe lângă elevii talentați și pasionați de muzică clasică, la Rădăuți există și un public aparte care dorește să asculte acest gen muzical, la concerte sala de spectacol fiind mereu arhiplină.

Spectacolul de miercuri va începe la ora 19.00, iar cei prezenți vor asculta lucrări de Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, J. Pachelbel, F. Haendel, K. Seitz, Ciprian Porumbescu.

Intrarea va fi liberă.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

Afis_Concert_instrumental-iUN_2016-Lucru-F

comments

comments




Leave a Reply

avatar