full screen background image

BCR este anchetată pentru spălare de bani

Banca Comercială Română (BCR) este anchetată pentru spălare de bani. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București, informează B1 TV.

Instanța a decis ca urmare a unei plângeri, să transmită către DNA verificările în ceea ce-l privește pe Remus Borza privind anumite fapte de abuz în serviciu în proiectul imobiliar Silver Mountai,n din Poiana Brașov. Instanța de judecată a decis prin această sentință definitivă și verificarea de către DIICOT a BCR cu privire la presupuse fapte de spălare de bani.

Potrivit instanței, BCR ar fi putut săvârși infracțiuni de spălare de bani constând în dobândirea unor imobile situate în Tâncăbești, dar și a activului Silver Mountin, din Poiana Brașov, compus din peste 170 de apartamente.

Totul  a început anul trecut, când s-a facut o plângere penală împotriva lui Borza la DNA. În luna ianuarie, DNA a decis plasarea cauzei în care este implicat Borza și și-a declinat competența la DIICOT cu privire la posibile alte fapte.

Inițial a fost o plângere banală împoritva lui Remus Borza, în calitate de lichidator al proiectului Silver Mountin. Plângerea a fost făcută de o firmă de recuperare de debite pentru o creanță de aproximativ un milion de euro.

Plângerea a fost clasată de DNA iar firma lichidatoare a atacat decizia DNA la Curtea de Apel București. Drept urmare, o parte din dosar se va întoarce la DNA pentru cercetarea unor fapte de posibil abuz în serviciu, iar la DIICOT, BCR va trebui să dea explicații cu privire la posibile infracțiuni de spălare de bani.

Este prima dată când o bancă din România este implicată într-un astfel de scandal și când i se aduc astfel de acuzații printr-o sentință definitivă a instanței de judecată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar