full screen background image

Scandatul biocidelor continuă. Achizițiile reale de dezinfectanți, duble față de numărul publicat de autorități

Scandalul dezinfectanților diluați din spitale este alimentat de noi dezvăluiri! Achizițiile reale de dezinfectanți diluați sunt duble față de cele prezentate de autorități, susţine Cătălin Tolontan.

Jurnalistul scrie pe blogul său, tolo.ro, că sistemul electronic de achiziții publice a fost trucat. încriminat in acest caz este chiar patronul Hexi Pharma. Dan Condrea, în complicitate cu spitalele, folosea 86 de coduri diferite în SEAP.

Achizițiile reale de dezinfectanți diluați sunt duble față de cele prezentate de autorități, susține pe blogul său Cătălin Tolontan. În complicitate cu spitalele, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, folosea nu mai puțin de 86 de coduri diferite în sistemul de achiziții publice, care, acuză jurnalistul, ar fi fost trucat!

O companie care a analizat datele SEAP în detaliu arată că, în loc de 123 de milioane de lei cât ne-au spus autoritățile, spitalele au cumpărat în 5 ani dezinfectanți de 225 de milioane de lei

Pe 26 mai, Ministerul Sănătății anunţa că vor fi publicate toate contractele de achiziții de biocide raportate în SEAP în anul 2015. Cifra declarată de acest Minister, pentru primele 10 firme din piață pe anul trecut, a fost 27,3 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar