full screen background image

Peste 70 de persoane, trimise în judecată pentru achiziţii publice în domeniul sănătăţii

Codruţa Kovesi a declarat, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Digi 24, că peste 70 de persoane au fost trimise în judecată pentru achiziţii în domeniul sănătăţii, în ultimii doi ani, combaterea corupţíei din sănătate fiind o prioritate pentru DNA.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al al DNA a declarat referitor la dosarul în care mai mulţi manageri de spitale din Bucureşti au fost audiaţi de procurorii DNA, că este vorba despre un dosar “care vizează corupţia în sistemul de sănătate” şi că “este vorba despre infracţiuni de luare de mită şi de achiziţii publice”.

“Încă se fac audieri, se aduc la cunoştinţă învinuiri. Nu este primul dosar în care vorbim de corupţie în sănătate. Toate legate de modalitatea prin care se fac achizţiile în sistemul de săntate, de medicamente, de aparatură” a declarat Codruţa Kovesi.

“Peste 70 de persoane sunt trimise în judecată pentru achiziţii publice în domeniul sănătăţii, în ultimii doi ani. De obieci mita care se dă în domeniul sănătăţii este mai mare decât în alte domenii”, a mai spus Kovesi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar