full screen background image

Ultimele „După-amiezi francofone la Suceava”, înainte de vacanța de vară

Miercuri, 8 iunie, la Biroul Francez din Casa Prieteniei, a avut loc ultima activitate înainte de vacanța de vară, „După-amiezile francofone la Suceava” urmând a fi reluate în toamnă.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența profesorilor colaboratori și a reprezentanților instituțiilor partenere, din partea Inspectoratului Școlar Județean fiind prezentă inspector de specialitate, Marinela Cristina Cimpoeșu, iar din partea Consiliului Județean Suceava, Andreea Olivia Murariu.

Cu acest prilej s-a realizat un bilanț al activităților Biroului Francez coordonat de prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu și dprof. Tamara Sabin, precum și al concursului internațional „Mathématiques sans frontières”, organizat la nivel național de prof. Edmond Emanuel Sabin și prof. Tamara Sabin.

În cifre, în perioada septembrie 2015 – iunie 2016, Biroul Francez a organizat 17 evenimente francofone în care au fost implicați peste 500 de elevi și studenți francofoni din întreg județul Suceava, coordonați de 24 de cadre didactice din 12 școli și licee sucevene.

Publicul sucevean francofon a putut participa la seri de film francez, cercuri de lectură, evenimente dedicate Zilei Internaționale a Francofoniei, Zilei Europei, Zilei Copilului, principalelor sărbători naționale și internaționale care au inclus momente artistice memorabile. Totodată, Biroul Francez a oferit posibilitatea sucevenilor de a intra în dialog cu personalități francophone. Astfel, la invitația prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, Președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, la Biroul Francez au conferențiat: Henri Boyer, profesor la Universitatea Montpellier (Franța), Alain Mukadi, profesor în Republica Democrată Congo. De asemenea, la Biroul Francez, într-o importantă vizită de lucru, s-a aflat și Directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al Organizației Internaționale a Francofoniei, doamna Chantal Moreno.

Profesorii implicați în organizarea proiectului „După-amiezi francofone la Suceava” au primit Diplome și Adeverințe din partea Consiliului Județean Suceava care atestă implicarea lor în sprijinirea comunității și a Francofoniei.

În încheierea evenimentului, cei prezenți s-au bucurat de un moment muzical oferit de elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, coordonați de prof. Iulia Buraciuc, și de Alexandra Boștiog, elevă a Liceului cu Program Sportiv, îndrumată de prof. Loredana Mititiuc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar