full screen background image

Cioloș: Sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei

Premierul Dacian Cioloș a vorbit joi, într-un interviu acordat postlui de televiziune francez TF1, despre relațiile cu Rusia și despre avertismentele lansate la adresa Bucureștiului de președintele rus Vladimir Putin, după instalarea sistemului antirachetă la Deveselu.

Șeful guvernului a subliniat că aceste sistem nu este îndreptat împotriva Moscovei.

”Noi doar am luat niște măsuri. România a decis să între în NATO, este la frontierea NATO. Ne aflăm într-o zonă de conflicte care nu sunt provocate de România sau de state ale UE. Rusia este un vecin important, dar România nu a luat măsuri împotriva Rusiei. Am spus asta clar, sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei”, a declaratr Dacian Cioloș.

”Vladimir Putin a luat o serie de măsuri care au creat situația care există acum în Ucraina. Asta mă neliniștește, că sunt conflicte care destabilizează regiunea. Trebuie să ne gândim cum să ne apărăm în cazul în care se întâmplă ceva. Dacă priviți în istorie, România nu a fost caracterizată de agresiune și nu o să o facem acum. Cerem o solidaritate din partea NATO. Va fi un summit NATO la Varșovia. Este ocazia cu care putem să discutăm despre poziționarea NATO la pe flancul estic și să luăm măsuri pentru a descuraja orice potențial conflict pe teritoriul NATO”, a mai spus premierul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar