full screen background image

Explozie în centrul Istanbulului, în apropiere de o universitate şi zone turistice – 11 morți și 36 de răniți

UPDATE – Unsprezece persoane – șapte polițiști și patru civili – au fost ucise și 36 rănite în atentatul cu bombă care a avut loc marți într-un cartier istoric din Istanbul, a anunțat guvernatorul Vasip Sahin, potrivit AFP și DPA.

“Șapte polițiști și patru civili și-au pierdut viața într-un atac care a vizat forțele de ordine”, a declarat el presei la locul atentatului.

Mașina-capcană, detonată prin telecomandă, a vizat un autobuz al poliției. Explozia s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineții în extrem de populatul cartier Vezneciler, potrivit presei.

Zona este una comercială, găzduiește de asemenea Universitatea din Istanbul și este foarte apropiată de importante atracții turistice precum Marele Bazar.

 

Un vehicul al poliţiei a fost vizat, marţi dimineaţa, de un atac cu bombă comis într-un district din centrul Istanbulului, în apropiere de o universitate şi de zone turistice, cinci persoane fiind rănite, a informat postul de televiziune CNN Turk, citat de Reuters online.

Două persoane au murit şi alte opt au fost rănite marţi dimineaţa, după ce un vehicul al poliţiei a fost vizat de un atac cu bombă în centrul Istanbulului, informează postul de ştiri Haberturk, citat de Reuters online.

Explozia a avut loc în districul Vezneciler, potrivit presei locale.

Anterior, postul de televiziune a anunţat că este vorba despre un atentat cu bombă care viza un vehicul al poliţiei.

Ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Atacul a avut loc în apropiere de Universitatea din Istanbul şi de centrul istoric al oraşului.

O maşină încărcată cu explozibili a fost detonată de la distanţă, în timp ce un autobuz al poliţiei trecea prin apropiere, potrivit CNN Turk.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar