full screen background image

Incendiu la fabrica de încălțămințe din Jilava: Un pompier a murit sub dărâmături

Un pompier și-a pierdut viața în misiune în incendiul de la fabrica de încălțăminte din Jilava, arată B1 TV.

“E un moment greu pentru noi pompierii și pentru familia unuia dintre ei. Are 35 de ani și a decedat astăzi. O placă de beton a căzut peste el, era pe direcția de propagare a incendiului. Din cauza temperaturii ridicate a arderii s-a prăbușit placa peste acesta”, a explicat Daniel Vasile, ISU București.

“Ceilalți colegi au strigat la el. Am vorbit cu cel puțin doi care erau lângă el, cred că fiecare a făcut ce a putat. Era la o distanță de siguranță la momentul respectiv și nimic nu prevestea ceea ce s-a întâmplat. Între această clădire și containerele metalice erau 10 metro, nu erau în spate, lipiți de aceste containere. Când peretele s-a prăbușit, l-a prins. Cu siguranță nu mai putea să scape și nici în acest moment nu îl putem scoate de acolo”, a adăugat acesta.

“Erau cel puțin patru în momentul în care interveneau. Este un perete din beton rpefabricat, doar o parte din perete s-a prăbușit. A durat foarte mult extragerea acestuia, cealaltă bucată care a rămas în picioare este deja înclinată și oricine se apropie, riscă să pățească același lucru. A ars foarte mult în interior, a ars tot, ardere generalizată, în partea din spate a fost cu carul și, din cauza căldurii, plăcile s-au desprins. Sunt cel puțin 13 autospeciale de stingere, dar și echipaje. Cu siguranță a depășit numărul de 100-150 de pompieri. În acest moment se intervine în continuare pentru stingerea incendiului de pe trei laturi. Salvatorii s-au apropiat foarte mult, cât să aibă contact vizual cu colegul nostru. Este un risc iminent, motiv pentru care nu se vor apropia foarte mult”, a continuat Daniel Vasile, cu lacrimi în ochi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar