full screen background image

Accident de muncă la o societate din Rădăuţi

Duminică, la ora 02.50, Spitalul Municipal Rădăuţi a sesizat faptul că un muncitor, din cadrul unei societăţi cu punct de lucru în Rădăuți, a fost accidentat în timp ce se afla în timpul serviciului.

Din cercetări s-a stabilit că, în jurul orei 02.30, un bărbat, de 39 ani, cu domiciliul în comuna Mihăileni, judeţul Botoşani, muncitor în cadrul societăţii, lucra la o maşină de aşezat şipci din cadrul secţiei de parchetare principală.

În acest timp, maşina s-a blocat, motiv pentru care bărbatul s-a băgat sub maşină, pentru a o debloca.

În timp ce acesta se afla sub maşină, unul dintre colegi, din neatenţie, a pornit utilajul, prinzându-i piciorul stâng şi strivindu-l în zona gambei.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, necesitând pentru vindecare circa 30 de zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava.

Inspectoratul pentru protecţia muncii Suceava a fost anunţat telefonic de producerea evenimentului, de către şeful de secție.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar