full screen background image

Foc de avertisment la Vicovu de Sus, pentru reţinerea a doi contabandişti de ţigări ucraineni

În data de 2 iunie, în jurul orei 10.45, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat două  persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcția localității Vicovu de Sus, transportând colete voluminoase.

Imediat s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, însă aceștia nu s-au supus încercând să fugă.

Polițiștii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii au fost reţinuţi doi tineri, cetăţeni ucraineni, identificați ulterior ca fiind Mikola P., în vârstă de 19 ani, şi P.V., de 17 ani.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit două colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conțin 1.500 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 15.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi ucraineni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar