full screen background image

Bătrână din Vultureşti lăsată fără 1.200 de lei de nişte cumpărători de cereale

Miercuri, la ora 13.15, Postul de poliție Vultureşti a fost sesizat, prin 112,  despre faptul că, persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din locuinţa unei femei, de 76 de ani, din localitate.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 12.00, la locuinţa părții vătămate a oprit un autoturism.

Din maşină au coborât doi bărbaţi necunoscuți, care, sub pretextul achiziționării de cereale, au distras atenția femeii și a soțului acesteia și au sustras din locuință suma de 1.200 de lei, după care au plătit produsele achiziționate și au plecat.

Ulterior, femeia a intrat în locuință și a constatat lipsa banilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să le vândă anumite bunuri.

Un mod de operare distinct  îl reprezintă vânzarea sau cumpărarea diferitelor obiecte de uz casnic sau alimente direct la domiciliu. Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele, cereale, diverse alimente etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului sau vânzătorului, iar în momente de neatenţie sustrag bani sau bunuri din casă. De aceea, se recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri  mari şi calitate mică.

De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Poliţiştii recomandă efectuarea de activităţi de comerţ doar în spaţiile special amenajate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind actele de comerţ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar