full screen background image

Proiectul cultural “Artă și Artefacte”, la Muzeul Bucovinei

Muzeul Bucovinei implementează, până în septembrie 2016, proiectul cultural “Artă și Artefacte”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea și diversificarea ofertei cultural-educative a Muzeului Bucovinei prin organizarea de ateliere educative pentru copii, în care aceştia vor fi educaţi în spiritul cunoașterii și aprecierii moștenirii artistice și cultural-istorice.

Proiectul are ca obiectiv specific instruirea interactivă a 45 de copii (cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani cu înclinaţii artistice, din mediul urban),în tainele arheologiei, prin asimilarea şi aplicarea de tehnici și metode de lucru utilizate în trecut în crearea anumitor obiecte sau artefacte, precum și reproducerea anumitor obiecte din trecut folosind tehnici contemporane cu artefactul respectiv.

În cadrul proiectului, în perioada 27 iunie – 15 iulie 2016, la Muzeul de Istorie, se va desfășura Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte, organizat pe trei module.

Înscrierile se fac până pe 15 iunie, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava.

Participarea este gratuită.

comments

comments




Leave a Reply

avatar